GemeenteMedia

Opdrachtomschrijving

Als specialist in het maken van content binnen zeer korte tijd, door bijvoorbeeld ons werk voor nieuwskanalen en politieke partijen, hebben we een model ontwikkeld om nieuws of informatie snel in een mediaplan te verwerken. 

Gemeenten zitten momenteel midden in de fase dat video een steeds grotere rol gaat spelen binnen hun communicatie- strategie. Om video helemaal goed te kunnen gebruiken, hebben wij een nieuw concept ontwikkeld: GemeenteMedia. Razendsnel content voor de burger. 

"Goed informeren zorgt voor rust en betere banden."

Hoe hebben we dit aangepakt

In onze dagelijks werkzaamheden moeten wij vaak binnen 1 dag content maken, editten en afleveren. Een intensieve klus, maar wat ons betreft wel erg belangrijk. We zien dat vele gemeenten niet de volle potentie pakken van video en het vaak moeilijk vinden om in te schatten wanneer je een cameraman laat komen.

Ons team heeft ons bestaande model verwerkt in een nieuwe strategie zodat gemeente ons, bijvoorbeeld na een raadsvergadering, kunnen bellen. We maken dan een goede video met stock content, interviews en branding en sturen hem de volgende ochtend op.

Deze snelheid kan door een partnership met de gemeente en de voorbereidingen op stijl en branding gebied. 

Wat is het resultaat

Het concept wordt nu gebruikt door circa 10 gemeenten in Nederland. Door de abonnementsvorm kunnen we de kosten drukken en video beschikbaar maken voor alle groottes van gemeenten.

Wij kunnen momenteel maken:
1. Informatievideo’s over thema’s.
2. Burgers, ondernemers en politici interviewen.
3. Filmen van gebeurtenissen en openingen.
4. Livestreams en Q&A’s.

Meer info over dit concept? Vraag een kennismaking aan! Dan leggen wij het vrijblijvend uit!

Meer van ons werk zien?

Blader door al onze case studies