Luzac Breda

Opdrachtomschrijving

Het Luzac Breda is groeiende. Ze zijn druk bezig met vele activiteiten om hun kwaliteit hoog te houden en de leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden. Daar hoort ook een goede diploma-uitreiking bij. In het verleden werden deze als saai en langdradig ervaren.

Van dat imago wilde het Luzac af. Aan ons de opdracht om een hele nieuwe uitreiking in elkaar te zetten en de organisatie op ons te nemen.

“What we learn with pleasure we never forget.”

Hoe hebben we dit aangepakt

We zijn allereerst gaan schetsen en onderzoeken. Hoe zijn de voorgaande uitreikingen verlopen en waarom vonden oud-leerlingen het langdradig en saai? Met de resultaten uit dit onderzoek gingen we aan de slag. We maakten een styleguide en lieten onze creatieve breinen erop los.

Bij het nieuwe concept hoorde een passende locatie. Na locatie-onderzoek kozen we voor de kapel in Hotel Nassau. Een passende en betekenisvolle plek. Precies de ambiance die we zochten. In het nieuwe concept was een band opgenomen, die zetten we op de plek van het altaar. Daarnaast kwamen twee podia: één voor de speeches en één voor het tekenen van de diploma’s door de docenten.

Om alles verfrissend te houden tijdens het tekenen, hebben we voor elke leerling een video opgenomen met een leuk bericht van de begeleider. Zo werd het publiek tevens vermaakt. Dit werd verder ondersteund door de heerlijke deuntjes van de band.

Wat is het resultaat

De school, de leerlingen en de bezoekers waren erg enthousiast. De frisse manier sprak de mensen aan en we mogen de uitreiking ook volgend jaar weer verzorgen. Om een blijvende impressie te geven van deze dag hebben onze foto- en videograaf hard gewerkt om de leerlingen een mooie herinnering te geven.

Meer van ons werk zien?

Blader door al onze case studies