Ontwikkeling Oxylator, CPR Medical

CPR 004

Opdrachtomschrijving

De Oxylator EM 100 is een noodbeademingsapparaat wat verbeterd moest worden en ook toepasbaar voor klinisch gebruik. Samen met wetenschappelijke instituten over de hele wereld (University of Massachusetts, University of Toronto, Lund University Sweden, Ludwig Maximillians-Universit√§t M√ľnchen e.a.) moesten verbeteringen ontwikkeld worden en experimenteel worden getest.

Hoe hebben we dit aangepakt

Onze taak was o.a. om verbeterpunten en mogelijke oplossingen technisch te kunnen realiseren en inhoudelijk bij te dragen aan wetenschappelijke onderzoeken wereldwijd.

De diverse prototypes van verschillende Oxylator-types werden allereerst uitgebreid op simulatoren getest. Ook hebben wij ondersteuning verleend in enkele internationale klinische studies.

Wat is het resultaat

De Oxylator (Type FR, EMX en HD-versie) is dankzij gezamenlijke inspanningen van diverse organisaties over de hele wereld een noodbeademinsgsapparaat met unieke eigenschappen t.o.v. reguliere beademingsapparatuur dat gebruikt kan worden door zowel professionals (EMX- en HD-versie) als door first-responders (FR-versie).

De Oxylator wordt nu als noodbeademingsapparaat wereldwijd gebruikt in zowel de pre-hospitale spoedzorg als in ziekenhuizen en door medische diensten van krijgsmachten in de hele wereld. Sommige landen hebben de Oxylator in voorraad voor het geval van rampen.

Meer van ons werk zien?

Blader door al onze case studies