SwipeForm

Voorbeeld swipe app 001

Opdrachtomschrijving

Ons team krijgt regelmatig het verzoek om vragenlijsten in te vullen. Dit zijn vaak lange lijsten met vele keuzes, terwijl het redelijk “ja/nee-vragen” betreft en uiteindelijk worden de vragen maar voor maximaal de helft ingevuld.

Dit moest anders kunnen. Met kennis over de werking van Tinder en de onderzoeken over de puurheid van de reacties gingen wij aan de slag met een browser app. 

SwipeForm: the mobile browser app to Tinder with questions!

Hoe hebben we dit aangepakt

Tinder is een van de meest bekende dating-apps ter wereld. Mensen beslissen in een split second of het een match is of een no-go. Volgens onderzoek zijn dit hele pure reacties. Goed om te gebruiken voor vragenlijsten dus.

We ontwierpen een concept waardoor je swipend vragen kon beantwoorden. Inclusief “superlike” als ze een bepaald item extra belangrijk vinden. 

Om te zorgen dat mensen duidelijkheid hebben over de lengte van de lijst voegden we een progressie-balk toe. Tevens creëerden we de mogelijkheid, reacties toe te voegen. 

Wat is het resultaat

Het resultaat is een browser app (beschikbaar op alle browsers) voor mobile en desktop. Bij de uitgevoerde use cases waren veel meer ingevulde lijsten te zien, meer reacties van de jongere doelgroepen en complimenten voor de stijl. 

Momenteel wordt de app al gebruikt in verschillende landen.

Ook SwipeForm gebruiken? Stuur een mail naar info@2rdevelopment.nl voor meer informatie.

Meer van ons werk zien?

Blader door al onze case studies