Tom Berendsen

Opdrachtomschrijving

In mei 2019 waren de Europees Parlementsverkiezingen in Nederland. Kandidaat Tom Berendsen van het CDA (plaats 3 op de lijst voor het CDA) is op zoek gegaan naar een ervaren campagne- team om zijn campagne vorm te geven.

Samen met een grote groep enthousiaste vrijwilligers en ons team gingen we aan de slag om voor Tom die Europese zetel te veroveren.

"Politics is not a game, but a serious business" – Winston Churchill

Hoe hebben we dit aangepakt

Allereerst is er een plan gemaakt voor het offline gedeelte. In elke gemeente in Brabant en Zeeland moest de poster van Tom komen en alle afdelingen moesten worden geactiveerd. Voor deze afdelingen zijn tevens posters gedrukt en flyers ontworpen. Daarna is er een advertentie- plan opgesteld en zijn alle bladen en offline advertentiemogelijkheden gecontacteerd en geregeld.

Daarnaast is ook het online gedeelte aangepakt. Er zijn diverse video’s gemaakt per doelgroep, advertentiemodellen opgesteld en grafische uitingen ontworpen. Door een slimme targeting en een persoonlijke stijl heeft ook het online gedeelte gezorgd voor veel positieve interactie.

Wat is het resultaat

Tom Berendsen mocht na 23 mei met trots melden een plek te hebben bemachtigd in het parlement. Meer dan 30.000 mensen stemden op Tom, die voor de verkiezingen nog geen zetel had.

Meer van ons werk zien?

Blader door al onze case studies